Stiekem ben ik af en toe een enorme snoepkont. Niet vaak, maar ja echt, soms zeg ik even geen nee. En nu het weer kouder buiten wordt en de dagen wat korter zijn, vind je mij veel in de keuken. Heerlijk stook ik de houtkachel en maak ik het lekker warm in de keuken. Ik zorg dat ik alle spulletjes in huis heb en lekker aan de slag kan gaan. Vandaag deel ik graag deze appel-caramal-cheescake met jullie!
Wat heb je nodig?
- 1 el Roomboter
- 200 g Tarwebloem
- 150 g Kristalsuiker
- 175 g Roomboter
- 450 g Roomkaas Light
- 100 g Kristalsuiker
- 2 Scharreleieren M
- 1 tl Vanille extract
- 3 Appel, groen
- 0.5 tl Kaneel
- 1 snufje Nootmuskaat
- 1 el Karamel dessertsaus
- Taartvorm/springvorm
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet de springvorm in met boter.
- Meng 125 gram bloem, 50 gram bruine basterdsuiker en 120 gram boter in een kom totdat het mengsel kruimelig wordt.
- Bekleed de bodem van de springvorm met het beslag en bak gedurende ongeveer 6 minuten in een voorverwarmde oven.
- Mix de roomkaas met de kristalsuiker, eieren en vanille-extract tot een gladde massa.
- Schenk het mengsel in de reeds voorbereide taartvorm met voorgebakken bodem.
- Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
- Doe de stukjes in een kom en roer de kaneel en nootmuskaat erdoor.
- Bedek de cheesecake met de appelstukjes.
- Mix de rest van de bloem, bruine suiker en boter totdat het kruimelt.
- Bedek de appels met het kruimelbeslag en bak nogmaals 30 minuten in de oven.
- Laat de taart minimaal 30 minuten afkoelen, snijd in punten en serveer met de caramelsaus eroverheen.
Eet smakelijk en laat vooral weten of je deze uitdaging bent aan gegaan!