Freevol
  • Home
  • Blogs
    • Beautytips
    • Evenementen
    • Fashiontrends
    • Freevol
    • Reizen
    • Uit het leven gegrepen!
    • Wat eten we vandaag!
    • Wonen
  • Freevol! Wie zijn wij?
  • Contact
  • Home
  • Blogs
    • Beautytips
    • Evenementen
    • Fashiontrends
    • Freevol
    • Reizen
    • Uit het leven gegrepen!
    • Wat eten we vandaag!
    • Wonen
  • Freevol! Wie zijn wij?
  • Contact
Freevol

Kerstbroodje Pulled Pork met de sauzen van Remia!

Door Marieke 20 december 2023
Geschreven door Marieke 20 december 2023 0 Reacties

Hoe maak je pulled pork? Het is makkelijk, maar heeft tijd nodig. Tijd, liefde en een Big Green Egg. Eet smakelijk alvast, want dit zou weleens de beste pulled pork kunnen worden die je ooit gaat proeven! Bij ons is het een favoriet recept. Het kan zowel op de Green Egg gemaakt worden als in de oven of in een grillpan. Deze keer gaven wij de voorkeur aan de oven.

Hoe gaan we te werk en wat heb je nodig:

VOOR DE PULLED PORK

  • 500 gram varkenswangen

VOOR DE RUB

  • 10 el bruine basterdsuiker
  • 2 el gemalen kurkuma
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 el cayennepeper
  • 7 el paprikapoeder
  • laurier
  • 7 el zout

VOOR HET BROODJE

  • Kerstbroodjes naar keuze
  • Natuurlijk de heerlijke sauzen van Remia, ook naar eigen smaak
  • Gewokte groente naar keuze. Gebruikte de restjes van eerste kerstdag: groene asperges, boontjes en wat sla.
  1. Braad de varkenswangen in stukken van niet groter dan 3 bij 3 cm aan in een braadpan. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de uien in grove stukken en halveer de tenen knoflook.
  2. Meng de basterdsuiken, paprikapoeder, cayennepeper, kurkuma, laurier met de barbecuesaus van Remia, en voeg peper en zout naar smaak toe met de ui, knoflook en varkenswangen in de braadpan.
  3. Zet de braadpan met de deksel erop onder in de oven en stoof het vlees ca. 2-3 uur tot het mals en draderig is. Trek zodra het vlees gaar is de varkenswangen met 2 vorken helemaal los uit elkaar tot draadjesvlees of pulled pork.
  4. Maak vervolgens de broodjes op naar jou eigen idee.

Voor ons is het iedere keer weer een feestje om deze relatief makkelijke maaltijd te serveren en te eten natuurlijk. Wij zijn gek op de sauzen van Remia en die passen hier helemaal bij.

Deel
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Laat hier een reactie achter Reactie verwijderen

Bewaar mijn naam, email en website voor de volgende keer!

Ook leuk om te lezen

LET THE SPARKLING BEGIN !!!

SHERRY IS MEER DAN EEN APERITIEF!

DE LEKKERSTE TAART EVER! APPELKRUIMEL CHEESECAKE

BIETENTARTAAR: LUNCH MET EEN GEZONDE TWIST!

HARPER: FANTASTISCH ETEN IN HARTJE DEN HAAG

NOVI STRADAMEZZO: EEN STUKJE ITALIE AAN DE MIDDENWEG...

UMAMI: SHARING IS CARING 

Een lichte Rose: Ik ben er gek op!

TERRASJE PAKKEN: HET TERRAS SEIZOEN IS WEER GEOPEND

RONDREIZEND SMAAKMUSEUM KOMT NAAR GROOT HANDELSGEBOUW

Freevol!

Freevol!

Wie zijn wij?

Freevol is een afgeleide van Frivool! Frivool staat onder andere voor werelds, luchtig, ijdel; vrolijk en een beetje uitdagend! Onze 6 influencers van Freevol wonen verspreid over Nederland, wat ons uniek maakt in ons bereik. Naast het feit dat we allemaal houden van mode en modetrends, heeft elke influencer zijn eigen passie. Zo is er plek voor mode, beauty, reizen, lekker eten, kunst, maar vooral veel plaats voor levenslessen en -verhalen. Samenwerken staat centraal, samenwerken versterkt en dat is wat wij graag willen doen!

Keep in touch

Facebook Twitter Instagram Pinterest Youtube Bloglovin Snapchat
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

@2021 - All Right Reserved.