Oh, ik kan soms helemaal in de stress raken van alle voorbereidingen, maar zodra ik alles in huis heb, ben ik relaxed! Pasen draait bij ons vaak om asperges! We houden ervan en eten ze op heel veel manieren. Maar ook het uitgebreide ontbijt serveren we graag op eerste Paasdag. Beter gezegd: de Paasbrunch! Ik ben benieuwd wat jullie op tafel zetten. Ik heb in ieder geval een paar tips voor jullie! Voor al je boodschappen kun je terecht bij de Lidl!
1. BANANENSPLIT MET PAASSTOL (VEGAN)
De traditionele bananensplit ken je vast wel: een heerlijk dessert van gesneden banaan met ijsbolletjes, slagroom en kersen erbij. Met deze (paas)variant maak je er een zoet ontbijt van, ook perfect voor bij de brunch! De ijsbolletjes zijn vervangen door soja yoghurt met vers fruit en de sneetjes paasstol maken de maaltijd extra vullend. Is één van je tafelgenoten vegan? Alle ingrediënten zijn plantaardig, dus iedereen kan van dit recept meegenieten. Bekijk dit recept voor bananensplit met paasstol.
Bereidingstijd: 15 min.
2. PISTACHECAKE MET SPINAZIE
Pistache, spinazie en frambozen: een bijzondere combinatie waar je misschien niet snel aan zou denken. En dat maakt dit recept juist zo speciaal. Probeer eens iets nieuws en pak groots uit met Pasen. Door vanille, sinaasappelrasp, frambozen en glazuur toe te voegen, krijgt de cake een lekkere, zoete smaak. Hier vind je het volledige recept voor pistachecake met spinazie.
Bereidingstijd: 25 min. + 50 min. in de oven.
3. HARTIGE WAFELS VAN ZOETE AARDAPPEL
Voor deze maaltijd heb je een wafelijzer nodig. Heb je al vaker zelf wafels gemaakt? Ook dan is de kans groot dat dit recept nog nieuw voor je is. Het beslag is namelijk anders dan anders: dat bestaat uit zoete aardappelpuree en een havermoutmengsel. En dat is niet het enige wat het recept een originele twist geeft! Kijk hier voor het hele recept en alle ingrediënten voor deze hartige wafels van zoete aardappel.
Bereidingstijd: 35 min.
4. KONIJNEN-CUPCAKES
Oortjes van marshmallows, ogen van rozijnen en neusjes van M&M’s: deze schattige cupcakes zien er leuk uit op de paastafel én zijn heerlijk van smaak. In de cakejes zit ook nog een kleine verrassing van de paashaas, leuk voor de (klein)kinderen. Lees hier hoe je de konijnen-cupcakes maakt.
Bereidingstijd: 30 min.
5. STOL-TOMPOUCE MET GELE ROOM
Roze, romige tompoucen vallen eigenlijk altijd wel in de smaak. Maar deze variant is extra bijzonder, speciaal bedacht voor de paasdagen. De vrolijke gele kleur doet denken aan de lente en het dakje en de onderkant zijn gemaakt van paasstol. Met de plakjes appel, frambozen, blauwe bessen en munt geef je het gebakje een frisse smaak. Hier vind je het recept van de stol-tompouce met gele room.
Bereidingstijd: 30 min.