Hoe maak je pulled pork? Het is makkelijk, maar heeft tijd nodig. Tijd, liefde en een Big Green Egg. Eet smakelijk alvast, want dit zou weleens de beste pulled pork kunnen worden die je ooit gaat proeven! Bij ons is het een favoriet recept. Het kan zowel op de Green Egg gemaakt worden als in de oven of in een grillpan. Deze keer gaven wij de voorkeur aan de oven.
Hoe gaan we te werk en wat heb je nodig:
VOOR DE PULLED PORK
- 500 gram varkenswangen
VOOR DE RUB
- 10 el bruine basterdsuiker
- 2 el gemalen kurkuma
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1,5 el cayennepeper
- 7 el paprikapoeder
- laurier
- 7 el zout
VOOR HET BROODJE
- Kerstbroodjes naar keuze
- Natuurlijk de heerlijke sauzen van Remia, ook naar eigen smaak
- Gewokte groente naar keuze. Gebruikte de restjes van eerste kerstdag: groene asperges, boontjes en wat sla.
- Braad de varkenswangen in stukken van niet groter dan 3 bij 3 cm aan in een braadpan. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de uien in grove stukken en halveer de tenen knoflook.
- Meng de basterdsuiken, paprikapoeder, cayennepeper, kurkuma, laurier met de barbecuesaus van Remia, en voeg peper en zout naar smaak toe met de ui, knoflook en varkenswangen in de braadpan.
- Zet de braadpan met de deksel erop onder in de oven en stoof het vlees ca. 2-3 uur tot het mals en draderig is. Trek zodra het vlees gaar is de varkenswangen met 2 vorken helemaal los uit elkaar tot draadjesvlees of pulled pork.
- Maak vervolgens de broodjes op naar jou eigen idee.
Voor ons is het iedere keer weer een feestje om deze relatief makkelijke maaltijd te serveren en te eten natuurlijk. Wij zijn gek op de sauzen van Remia en die passen hier helemaal bij.